о

22 вересня, у Софійському соборі Києва розпочали роботу XV Міжнародні Успенські читання на тему: «Правда. Пам'ять. Примирення», - повідомляє сайт orthodoxy.org.ua.

Правда, пам'ять і примирення є фундаментальними й взаємопов'язаними поняттями як для християнства, так і для світської культури. Вони сягають корінням у Старий Завіт і отримують нове розуміння й втілення в Новому. У християнській традиції примирення в правді й вірності традиції грало основоположну роль ще за часів послань апостола Павла і св. Климента Римського.

У конференції візьмуть участь відомі богослови, філософи, історики культури з України та зарубіжжя. Серед них - професор Амвросіанської Академії в Мілані дон Франческо Браскі, професор Інституту Боссе Дагмар Хеллер, швейцарський мислитель і славіст Жорж Ніва, італійський філософ Адріано дель Аста, секретар Понтифікальної ради сприяння єдності християн священик Иакинф Дестівель, богослов Спасо-Преображенського монастиря Бозе Адальберто Майнарді , російські філософи Анна Ямпільська і Олександр Марков, українські священики, богослови і філософи Богдан Огульчанський, Андрій Дудченко, Михайло Димид, Андрій Баумейстер Олександр Філоненко.

Відео дня

У рамках конференції відбудуться презентації книг «Охреститися в Христа. Путівник по міжцерковній дискусії навколо хрещення» Дагмар Хеллер,«Взяти бика за роги. Позитивний підхід до болю» Урсули Флемінг, а також нових книг Ярослава Пелікана. Також буде представлений благодійний проект допомоги постраждалим від військових дій в Україні «Діти надії».

Конференція буде проходити:

Вівторок, 22 вересня - Митрополичий будинок Національного історико-культурного заповідника «Софія Київська»;

Середа, 23 вересня - Свято-Успенська Києво-Печерська лавра;

Четвер, 24 вересня - Інститут релігійних наук св. Томи Аквінського;

П'ятниця, 25 вересня - Національний університет «Києво-Могилянська академія».

З програмою XV Міжнародних богословських Успенських читань 2015 можна ознайомитися тут.

* * *

«Успенські читання» - міжнародна богословська конференція, яка з 2001 року проходить у Києві щоосені. Назва пов'язана з основним місцем проведення конференції - Свято-Успенською Києво-Печерською лаврою. Щорічно в конференції беруть участь десятки провідних теологів, філософів і вчених інших гуманітарних галузей з України, Росії, Західної Європи та США. Завданнями конференції - зблизити християн Сходу і Заходу, сприяти взаєморозумінню між представниками різних християнських конфесій, поглибити співпрацю між Університетом та Церквою і вдосконалити богословську освіту в Україні.