Американський Gatestone Institute опублікував чергову доповідь із серії про переслідування християн у мусульманських країнах. У центрі огляду злочинів, скоєних у березні цього року, - подвійний теракт 15 березня в Пакистані.

У неділю, 15 березня, коли християни по всьому світу моляться Богу за богослужіннями, 2 церкви в Пакистані - католицьку і протестантську - атакували терористи-смертники. 17 осіб були вбиті. Більше 70 отримали поранення.

Доповідь ділить випадки насильства щодо християн на 3 категорії: атаки мусульман на християнські церкви і монастирі, вбивства мусульманами «невірних» (християн), презирство і ворожість стосовно зіммі.

Відео дня

Країни, в яких мали місце злочину, розподілені за алфавітом. Приклади злочинів, за словами автора доповіді, повинні довести, що гоніння на християн у мусульманському світі набуло масштабів ендемії.

У ЦАР у березні пастухи фулани спалили 8 церков, вбили двох християн. У Єгипті 9 березня невідомі підірвали коптський католицький храм у Кафр-ель-Давар. В Іраку бойовики ІГІЛ підірвали халдейску церкву X ст. 8 березня нігерійські солдати розстріляли під час Меси 5 католиків парафії св. Петра в Кадуні.

Це лише невелика частина інцидентів, які наводяться в доповіді і покликані довести, що переслідування християн у мусульманських країнах носять регулярний характер, а їх причини вкорінені у світогляді, заснованому на законах шаріату.

Cедмица.RU