с

28 травня у Львівському музеї історії релігії завершила роботу XXV Міжнародна наукова конференція «Історія релігій в Україні».

Її організаторами виступили Інститут релігієзнавства – філія Львівського музею історії релігії, Львівське відділення Інституту української археографії та джерелознавства ім.М. С. Грушевського НАН України, Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г. С. Сковороди НАН України.

Всього у форумі взяли учать 140 науковців, релігієнавців, музейників, духовенство – майже з усіх областей України, а також із Польщі, Угорщини, Білорусії. Вперше на конференцію приїхали з Канівського музею Тараса Шевченка, Шевченківського національного заповідника, Кіровоградського обласного художнього музею.

Відео дня

Учасники обговорювали питання «Порушення християнської заповіді «не вбий» у контексті збройного захисту Батьківщини», говорили про військову агресію на Сході України, діяльність Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій та ін. питання.

З доповіддю «Погляд Блаженнішого Митрополита Володимира на державно-церковні відносини в Україні (1992-2014)» виступив голова Синодального просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко.

150-річчю від дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького був присвячений другий круглий стіл конференції. Також відбулася презентація альманаху «Український Мойсей».

orthodoxy.org.ua