а

Глави Церков і релігійних об'єднань, що діють на території колишньої Югославської республіки Македонія закликали всіх учасників міжнаціонального конфлікту, що розгорівся на території цієї країни, «до тверезості й зваженості у вчинках», повідомляє агентство «Македонфакс».

«Як глави та представники Церков і релігійних об'єднань ми дуже стурбовані політичною та суспільною ситуацією, що склалася в нашій країні, особливо подіями, що відбулися і пануючим занепокоєнням. Тому ми закликаємо всіх відповідальних осіб у суспільстві і державі, а також усіх громадян Республіки Македонії зберігати тверезість і виваженість у вчинках, з гідністю і любов'ю до істини мирно вирішувати всі проблеми і спокуси.

Свобода вираження думок, переконань і свого розуміння чого-небудь є основою демократичного права. На цьому праві необхідно і слід шукати мирний і гідний шлях вирішення ситуації, у злагоді із законами і моральними нормами суспільства.

Відео дня

Нас, як релігійних лідерів Республіки Македонія, турбує створена атмосфера страху і невідомості, почуття загальної непевнееості за життя і майно громадян. Рішення проблеми слід шукати лише шляхом миру і діалогу, шляхом поваги правди й гідності всіх людей та дотримання насамперед істини.

При кожному кроці в житті необхідно подумати, як слід вчинити. У такі моменти нам більше потрібно затверджувати єдність, а не поділ. Давайте протягнемо руку до примирення і стриманості між нами і докладемо всіх зусиль до збереження миру та спільного співжиття всіх наших громадян на території нашої спільної Батьківщини - Республіки Македонія.

Як представники Церков і релігійних об'єднань ми закликаємо всіх припинити дії, спрямовані на дестабілізацію життя в нашій країні, ускладнення спільного проживання і релігійного взаємодії, а також несучі загрози безпеці громадян.

Господь нехай благословить нашу країну і всіх її громадян, нехай дарує нам Своє благословення на мир, злагоду і взаємну повагу».

Седмица.Ru