Військові священики Української християнської церкви "Нове покоління" передали жителям Попасної більше 2 тонн гуманітарної допомоги.

За словами активістів волонтерського центру церкви "Нове покоління", жителям Попасної Луганської області роздали понад 2 тонн продуктів харчування: хліба, круп, макаронів, картоплі, цукру і консервів. Напередодні чиновники місцевої міської ради організували роздачу талонів, за якими продуктовий набір змогли отримати близько 500 сімей.

Відео дня

"Попасна - один з небагатьох міст, в якому зберігається відносне затишшя, - каже капелан української християнської церкви "Нове покоління" Сергій Букаранов.

- До лінії розмежування тут приблизно 30 км. Вже три тижні тут не стріляють, люди потроху повертаються до нормального життя. Але тим не менше, знайти роботу, прогодувати сім'ю все так само складно. Тому, крім моральної, психологічної та духовної підтримки, ми намагаємося хоча б трохи допомогти людям з побутовими питаннями, - каже Сергій Букаранов.

Гуманітарну допомогу для жителів Попасної зібрали в церкві "Нове покоління" у місті Рига (Латвія). На купівлю партії продовольства для жителів прифронтового міста, кажуть добровольці, витратили близько 100 тисяч гривень. За словами старшого пастора міжнародного руху "Нове покоління" Олексія Лєдяєва, допомога постраждалим у військовому конфлікті на Сході України - один із пріоритетних напрямків благодійної роботи церкви.

"Все те, що відбувається в Луганську і Донецьку - це величезна біль наших сердець! - говорить Олексій Лєдяєв. - Кожен день ми молимося про мир в Україні! Ми знаємо, що в Україні живуть відкриті, гостинні, добрі люди. Тому тут в Латвії ми кожен день благословляємо Вашу землю, щоб в Україну нарешті повернувся мир! Ну а допомогти тим, хто опинився в біді - наш обов'язок. Тому ми плануємо і надалі спрямовувати в зону АТО наші гуманітарні вантажі: продовольство, медикаменти і одяг".

depo.ua