На Тернопільщині для недопущення силового конфлікту на релігійному грунті було задіяно 80 правоохоронців.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це розповів сьогодні на прес-конференції начальник Тернопільського обласного управління міліції Олександр Богомол. 

Конфлікт виник учора у селі Стінки Бучацького району, де на підтримку громади Української Греко-Католицької Церкви приїхали представники «Правого сектору».

Відео дня

Громада УГКЦ домагається можливості звершувати богослужіння в храмі, який використовує Українська Православна Церква. Представники «Правого сектору» намагалися відстояти позицію громади УГКЦ.

"Зібралося біля 300 жителів села і 50-60 представників "Правого сектору". Для забезпечення громадського порядку в село прибуло 80 правоохоронців, які перед тим виїжджали в Почаїв з метою недопущення дестабілізації у місті через повідомлення про можливість вивезення з лаври чудотворної Почаївської ікони Божої Матері", - повідомив Олександр Богомол.

"У Стінках вдалося погасити конфлікт, до застосування сили між конфліктуючими сторонами не дійшло. Водночас представники місцевої влади пообіцяли вжити дій щодо того, щоб забезпечити можливість мирно молитися обом громадам", – розповів Богомол.