0

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун привітав «інтенсивні дипломатичні зусилля» лідерів Росії, України, Франції та Німеччини з припинення конфлікту на сході України. Він висловив сподівання, що прийняті в Мінську зобов'язання будуть дотримуватися і заявив, що ООН готова надати будь-яке можливе сприяння у врегулюванні ситуації. Про це повідомляє Центр новин ООН.

Глава ООН висловив сподівання, що прийняті в Мінську зобов'язання будуть дотримуватися всіма сторонами. Він закликав усі сторони забезпечити, починаючи з 15 лютого, справжнє і довгострокове припинення вогню, як це було домовлено, і, таким чином, відкрити шлях до більш широкого політичного врегулювання на основі Мінських домовленостей.

Пан Гі Мун заявив, що ООН готова надати будь-яку необхідну допомогу. Він пообіцяв, що Організація продовжить спостереження за ситуацією з правами людини і надання гуманітарної допомоги тим, хто її потребує.

Відео дня

Генеральний секретар ООН заявив, що поряд з лідерами Росії, України, Франції та Німеччини виступає за повне дотримання суверенітету і територіальної цілісності України.