з

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив стурбованість у зв'язку з ескалацією насильства в районі Донецького аеропорту, яка призвела до численних жертв. Він закликав не допустити подальшої загибелі людей і негайно припинити бойові дії. Про це повідомляє Центр новин ООН.

У заяві, з якою від імені глави ООН виступив його Прес-секретар, йдеться, що Пан Гі Мун «стривожений різкою ескалацією збройного протистояння в боротьбі за контроль над аеропортом Донецька в східній Україні, яке вже призвело до численних жертв і загрожує повністю підірвати домовленість про припинення вогню, яку з таким трудом вдалося домогтися у вересні 2014 року».

Генеральний секретар закликав всі сторони виконати свої зобов'язання, прийняті в рамках Мінських домовленостей. За його словами, першим кроком має стати негайне і повне припинення бойових дій.

Відео дня

Пан Гі Мун вважає, що потрібно будь-якими засобами уникнути подальшого погіршення ситуації, нових втрат і страждань людей. Він підкреслив, що ООН готова підтримати будь-які зусилля, спрямовані на деэскалацию ситуації та відновлення справжнього мирного процесу з метою відновлення стабільності і територіальної цілісності України.