п

Випадок осквернення Меморіальної мечеті на Поклонній горі в Москві засудили в Раді муфтіїв Росії (СМР) і Духовному управлінні мусульман (ДУМ) РФ, говориться в поширеній у вівторок офіційній заяві СМР.

"Висловлюємо засудження будь-яких провокацій, спрямованих на дестабілізацію в суспільстві", - сказано в документі. У СМР запевнили, що мають намір "консолідовано захищати свої національні та релігійні цінності".

У ніч з 11 на 12 січня на фасад мечеті були нанесені образливі зображення. Записи з камер відеоспостереження передані в правоохоронні органи, повідомляє ТАСС.

Відео дня

На думку голови Федерації єврейських громад Росії Олександра Бороди, "правоохоронні органи повинні проявити підвищену увагу до таких актів вандалізму, винуватці мають бути виявлені максимально оперативно і засуджені".

Голова Інформаційного відділу Руської православної церкви Володимир Легойда також засудив осквернення московської мечеті. Він зазначив, що Меморіальна мечеть "не тільки місце молитви умми, але й пам'ятник тим воїнам-мусульманам, які загинули на полях Великої Вітчизняної війни, захищаючи не тільки своїх одновірців, а й православних, іудеїв, буддистів, віруючих і невіруючих".