У музею Волинської ікони відібрали приміщення / volyn24.com

Приміщення музею Волинської ікони можуть переобладнати на готель. 

Про це йдеться у відкритому листі благодійника Дмитра Глазунова до голови Волиньради Ігоря Палиці, повідомляє "Волинь24".

/ volyn24.com

Рішенням сесії обласної ради від 26 вересня 2018 року у музею Волинської ікони відібрали приміщення, розташоване за адресою місто Луцьк, вулиця Ярощука, 16, пише видання.

Відео дня

У листі зазначено, що у 2012 році обласна рада передала це приміщення під музей Волинської ікони. З 1 грудня 2018, після завершення ремонту, на який витрачено понад 1 мільйон гривень бюджетних коштів, приміщення готове прийняти фонди музею для збереження та реставрації. 

"Однак, депутати вирішили не розвивати сакральну спадщину області, а відібрати приміщення. Наразі там планується готель, який згодом можна буде продати - на розсуд ради. Старожили пригадують, що подібне за радянських часів уже траплялося – «будинок для приїжджих», в якому організовувалися помпезні прийоми партійних босів", - пише Дмитро Глазунов.

У своєму зверненні голова благодійного фонду просить голову облради особисто і невідкладно втрутитися у ситуацію та скасувати рішення, ухвалене на сесії.