п

Правлячий архієрей Запорізької єпархії архієпископ Лука звернувся до банкірів і керівникам кредитних співтовариств із проханням надати милість до людей, які купили житло в кредит, повідомляє сайт Православіє в Україні.

У зверненні владика повідомив, що «останнім часом священнослужителям усе більше доводиться чути про зневіру, розпачі та інших гріхах, які виникають у результаті складних побутових та фінансових проблем».

«Найбільш жахливо, коли зневіра й розпач у людини доходить до крайньої точки, і віна бере на себе страшний гріх - самогубство», - говорить запорізький архієпископ.

Відео дня

Найбільш часті випадки суїциду - через неможливість зберегти житло, узяте в кредит в іноземній валюті. У зв'язку з різким зростанням курсу валют людина не в змозі виконати свої фінансові зобов'язання в строк, внаслідок чого вона разом з родиною позбавляється даху. Для багатьох - єдиного притулку.

У зв'язку з цим владика Лука звертається до народних депутатів України, акціонерів, керівників банків і кредитних співтовариств:

«Від усього серця прошу вас у сьогоднішній непростий час проявити милосердя і ділом довести свою віру в Христа, «бо, як тіло без духа мертве, так і віра без діл мертва»(Иак.2: 26) - розробити механізми вирішення виниклих проблем не тільки з точки зору прагматизму, але з урахуванням моралі і людинолюбства!

Зрозуміло, до кожного позичальника потрібен індивідуальний підхід, і це додаткове навантаження для представників банківської сфери, але тим самим ви працюєте заради любові до ближнього і, через чесноти, здобудете благодать Духа Святого. Прошу вас не бути байдужими, проявляти можливу поблажливість і не позбавляти людей даху над головою, тим самим оберігаючи їх від вчинення тяжкого гріха».