г

17 грудня до Львова пластуни Австрії привезли Вифлеємський вогонь миру, який урочисто передали українським пластунам.

Як передає кореспондент УНІАН, львівські пластуни передали Вифлеємський вогонь керівництву Львівської облдержадміністрації, обласної ради та у львівську мерію.

Вручаючи цей особливий дар, представники пластунської організації „Пласт” висловили сподівання, що цей вогонь обов`язково принесе мир та злагоду в Україну.

Відео дня

Зокрема, референт розвитку львівської організації „Пласт” Юлія Катинська зазначила, що Вифлеємський вогонь миру є найбільшою офіційною і найважливішою акцією організації «Пласт». ”Кожного року ми намагаємося розширити її горизонти і охопити від найбільших міст до найменших містечок. Особливістю цьогорічної акції є те, що ми Вифлеємський вогонь миру передамо у військові частини, а також сім’ям, чоловіки, сини чи брати яких нині перебувають у зоні проведення антитерористичної операції. Саме для них найважливіше отримати символ, який допоможе їм витримати будь-які важкі хвилини». - зазначила Катинська.

Довідка УНІАН. Передріздвяну традицію розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. З початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. Цю справу взяли в свої руки скаути. Щороку австрійські скаути беруть вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, спокою та віри. Світло тепла, миру, злагоди і сподівання мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

Україною Вифлеємський вогонь поширюють члени „Пласту” – Національної скаутської організації України. Пластуни передають Вифлеємський вогонь миру українській громаді, церквам, заносять до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.