Представники влади та Церков обговорили питання проведення урочистостей з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі / news.church.ua

Сьогодні, 19 липня, відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки відзначення 1030-річчя Хрещення Русі, під час якого представники влади та релігійних організацій обговорили питання проведення урочистостей у дні ювілейних святкувань.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, засідання комітету відбулося в Будинку Уряду під головуванням Віце-прем’єр міністра України П. Розенка та Заступника Голови Адміністрації Президента України Р. Павленка.

Серед представників влади на засіданні були присутні Міністр культури України Є. Нищук, очільники поліції, профільних міністерств та відомств.

Відео дня

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія, у засіданні оргкомітету взяли участь голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу архієпископ Климент та єпископ Миколай.

Члени оргкомітету, до якого увійшли і представники релігійних конфесій, обговорили низку питань, пов’язаних з організацією масових заходів за участю віруючих громадян та гостей нашої Держави.

Заступник Голови Національної поліції О. Фацевич повідомив, що у святкові дні забезпеченням порядку в Києві будуть займатися понад 3 тисячі поліцейських та близько півтори тисячі військовослужбовців.

Було зазначено, що для урочистого молебню на Володимирській гірці та Хресної ходи вірян УПЦ 27 липня визначений час з 11.00 до 16.30.

Також представники Оргкомітету розповіли про запрошення іноземних делегацій для участі у святкуванні. Зокрема, повідомлено, що очікується прибуття делегації Константинопольського Патріархату у складі Митрополита Гальського Емануїла, єпископа Чиказького Даниїла та єпископа Едмонтонського Іларіона.