Главная новогодняя елка на Софийской площади в Киеве, 8 декабря. Фото УНИАН.

До Києва привезли головну новорічну ялинку країни.

Як повідомляє сайт Folk Ukraine – організатора святкування в Києві зустрічі Нового 2015 року, живу ялинку заввишки 24 метри подарувала столиці міська влада Івано-Франківська. 

Новорічне дерево везли до Києва майже добу. «Подолавши усі перешкоди, у неділю ввечері ялинка все ж прибула на Софійську площу, де, власне, і відбудуться усі новорічні та різдвяні свята», - зазначається в повідомленні.

Відео дня

Як нагадують організатори, офіційне відкриття головної новорічної ялинки відбудеться 19 грудня о 18.00, в день Святого Миколая. Прикрашатимуть ялинку білі голуби, як символ миру та доброї звістки, іграшки з українською орнаментикою, а також іграшки у формі будиночків, які символізують родинний затишок і теплоту.

Передбачено, що новорічна ялинка стоятиме на Софійській площі до Водохреща. 

Після свят стовбур ялинки планується розпиляти на поперечні зрізи 5-7 см, які можна буде покрити лаком чи фарбою та використати у декорі як підставку чи виготовити якусь прикрасу для дому. Усі дощечки після новорічних свят будуть представлені на аукціоні. Виручені кошти від усіх лотів будуть перераховані в дитячі будинки. Кожен, хто придбає дощечку, зможе сам обрати дитячий будинок, куди підуть гроші, а також перевірити їх надходження, зазначають у Folk Ukraine.