р

В мережі з'явився новий інтернет-портал «Монастирський Вісник», що ставить своїми цілями знайомство широкої аудиторії з поняттям про чернече життя в контексті християнської традиції, повідомляє Седмица.Ru.

За словами керівника проекту, ігумена Арсенія (Мосальова), запит на отримання такої інформації існує як у православній аудиторії, так і за її межами.

Головний редактор порталу Богослов.Ру протоієрей Павло Велетнів відзначає, що уявлення про чернецтво більшої частини аудиторії інтернет-ресурсів часто дуже далекі від реальності.

Відео дня

«Нині природна закритість монастирів від зовнішнього спостерігача породжує вакуум в інформаційному просторі, який неминуче заповнюється текстами некомпетентних або недружелюбно налаштованих до Церкви журналістів», - підкреслює отець Павло, кажучи про необхідність і своєчасність подібного проекту.

Творці ресурсу сподіваються, що портал «Монастирський Вісник» зможе заповнити цей вакуум, і стане корисним джерелом достовірної та актуальної інформації, а також засобом, що дозволяє прояснити питання, що стосуються духовного життя людини, шляхом інтерактивного спілкування.