ь

Архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Української греко-католицької церкви Василій Семенюк подарував батальйону «Тернопіль», який несе службу в зоні АТО, мікроавтобус Volkswagen Transporter T4. 

Як повідомили кореспонденту УНІАН в секторі громадських зв`язків обласного управління міліції, автомобіль було передано учора бійцям батальйону патрульної служби міліції особливого призначення напередодні чергової відправки особового складу на схід в рамках ротації.

Окрім автомобіля митрополит також передав на потреби батальйону талони на пальне.

Відео дня

«Мікроавтобус, ключі від якого нам вручив владика, є вантажо-пасажирським, тобто універсальним. У зоні АТО ним можна буде перевозити як особовий склад, так і досить габаритні речі, наприклад, «буржуйки», – зауважив заступник командира спецбатальйону «Тернопіль» Ігор Левицький.

У присутності командирів та бійців владика освятив транспортний засіб і подарував їм вервиці.

Також митрополит Василій помолився за збереження життів тернопільських добровольців і благословив їх.

Архієпископ 30 жовтня подарував добровольчому батальйону «Айдар» автомобіль Opel Frontera (2.3 TDI, 4x4). Його передали другій роті батальйону, в якій служив загиблий тернополянин Віктор Гурняк, оскільки в бою, в якому загинув тернополяин, рота втратила усі технічні засоби.