Двоє закоханих на даху будинку під час фестивалю «Ніч у Львові». Фото: afishalviv.net

У Львові 14-16 листопада відбудеться фестиваль «Ніч у Львові», який цього разу присвятили духовності та миру.

Як повідомляє ІА ZIK із посиланням на Львівську міську раду, у програмі фестивалю заплановано понад 100 подій: екскурсії, перформанси та театралізовані дійства у музеях, галереях і храмах, що дозволять львів’янам та гостям відчути духовну велич Львова.

«Фестиваль розпочнеться з молитви. Організатори зробили акцент «Ночей у Львові» на духовності та миру – це те, що потрібно сьогодні усім нам. У заходах візьмуть участь храми всіх релігійних конфесій», – розповіла керівник відділу промоції міста Марта Іванишин.

Відео дня

Фестиваль розпочнеться 14 листопада у гарнізонному храмі св. апостолів Петра і Павла (Костел Єзуїтів), де театральний центр «Слово і Голос» презентує програму «Радуйся. Напіви до Богородиці».

Також організатори запланували екскурсію «Дорога духу і добра», присвячену чудотворним іконам. Під час екскурсії учасники відвідають п’ять давніх храмів Львова: Святоуспенську церкву Української автокефальної православної церкви, церкву св. Андрія, кафедральний собор Успення Пресвятої Діви Марії, Вірменський собор Успення Пресвятої Богородиці та церкву Пресвятої Євхаристії. У кожному храмі вистачить часу спокійно помолитися і прикластися до святинь.

Собор св. Юра відкриє для огляду Митрополичі палати. Тут виступить камерний оркестр «Віртуози Львова».

Екскурсії пройдуть у храмі Всіх Святих (костел Бенедиктинок), церкві Марії Сніжної, храмі Івана Хрестителя, церкві св.. Миколая, монастирі св. Онуфрія та у храмі св. Параскеви-П’ятниці.

Ще одним відкриттям цьогорічної «Ночі у Львові» буде Львів «науковий» – вперше до програми долучаться навчальні заклади. В університеті «Львівська політехніка» пройде Телекомунікаційний квест та екскурсії нічними науковими лабораторіями. В Українському католицькому університеті відбудеться зустріч з відомим істориком Ярославом Грицаком. Андрій Шкарб’юк читатиме лекцію про джаз. Пройде літературний вечір Тараса та Маркіяна Прохаськів.

Також вперше пройде музейний квест «Leopolis – Mediterraneum», заплановано велоквест «Цікавинки про Львів».

«За допомогою мобільного додатку «Ніч у Львові» програму фестивалю можна завантажити у телефон чи планшет, прочитати детальний опис кожної події, подивитись розташування на карті, купити квиток онлайн та додати подію до свого маршруту. За допомогою закладки «Мій маршрут» можна детально продумати усі візити по локаціях», – додали організатори.

Зареєструватися на безкоштовні події фестивалю «Ночі у Львові» можна на сайті lviv.travel. Детальна програма фестивалю тут