Правоохоронці залучені до охорони порядку на Великдень / GoGetNews

У Великодню ніч з 7 на 8 квітня до охорони громадського порядку та безпеки громадян будуть залучені 21,6 тисячі правоохоронців.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

"У святкову ніч до охорони громадського порядку та безпеки громадян будуть залучені 21,6 тисячі правоохоронців. Серед них - тисяча військовослужбовці Національної гвардії", - заявив Яровий.

Відео дня

"У святкових заходах візьмуть участь майже 9 млн громадян. Численні заходи очікуються у Львівській області, Дніпропетровській, Харківській та Одеській областях", - додав він.

За його словами, поліція вже провела обстеження майже 6,9 тис. культових споруд.

Разом з тим, з 7 по 9 квітня для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації рятувальники залучать майже 14 тис. чол. особового складу та 3,9 тис. одиниць спецтехніки.

Водночас, перший заступник міністра внутрішніх справ повідомив, що правоохоронці вже ведуть підготовку до забезпечення безпеки на поминальні дні 15-17 квітня, участь в яких візьмуть майже 4 млн осіб. У ці дні залучать понад 14 тис. поліцейських і 1 тис. нацгвардійців.