l

10 листопада в Москві стартує автопробіг «Надія», організований Синодальним відділом з благодійності та благодійним фондом «Помічник і покровитель». За 18 днів учасники автопробігу на спеціально обладнаному автобусі планують відвідати 9 регіонів країни. Про це повідомляє сайт diaconia.ru.

У Тулі, Брянську, Орлі, Курську, Бєлгороді, Воронежі, Липецьку, Тамбові, Рязані бездомні зможуть отримати нову зимовий одяг, гарячий обід, а також консультацію лікаря та соціального працівника.

«За допомогою автопробігу ми хотіли б не тільки підготувати бездомних до зимового сезону, а й підтримати тих, хто допомагає бездомним у регіонах, поділитися з ними своїм досвідом, залучити до цього служіння більше людей», - каже керівник напрямку допомоги бездомним Синодального відділу з благодійності, керівник БФ «Помічник і покровитель» Ілля Кусков.

Відео дня

У рамках автопробігу гості з Москви відвідають державні та церковні притулки та центри соціальної адаптації для бездомних, розкажуть про свій досвід у рамках семінарів з регіональними волонтерами та соціальними працівниками.

Автопробіг розпочнеться з молебню в будівлі Синодального відділу з благодійності 10 листопада, який очолить голова Синодального відділу з благодійності єпископ Орєхово-Зуєвський Пантелеїмон.

У Росії регулярну допомогу бездомним надають понад 100 церковних соціальних служб, у різних регіонах діє 61 церковний притулок для бездомних на 2047 місць.