п

7 листопада відбулася церемонія вручення Національної премії України імені Тараса Шевченка. Серед лауреатів -- Ірина Гаюк (Львів), член Української Асоціації релігієзнавців та міжнародної Асоціації вірменознавчих студій. Вона нагороджена за підготовку книги "Ілюстрована енциклопедія вірменської культури в Україні" у номінації "Літературознавство і мистецтвознавство", повідомляє Релігія в Україні.

"Ілюстрована енциклопедія вірменської культури в Україні" побачила світ у видавництві "Афіша" у 2012 році і, за визнанням українських учених, є унікальною науковою роботою, яка не має аналогів не тільки у вітчизняній, а й у закордонній практиці.

Видання складається двох томів. Перший том двомовний (українсько-російський) з ілюстраціями. Автор показує життя вірмен різних регіонів України. Текст супроводжують 593 фотографії експонатів, які репрезентують вірменську культуру, з музеїв Києва, Каменець-Подільского, Львова, Сімферополя, Феодосії та інших міст. Другий том включає повний переклад тексту та підписів до ілюстрацій англійською мовою. 

Відео дня

За словами релігієзнавця професора Людмили Филипович, автор не обмежилася суто описовою роботою, а зробив аналітико-синтетичне опрацювання матеріалу, на основі якого показане життя вірмен різних регіонів України, загальний розвиток вірменської культури та головні сфери діяльності вірмен.