/ orthodox.vinnica.ua

З 25 по 29 березня тривала чергова поїздка капеланів-волонтерів Вінницької єпархії УПЦ на схід України.

Священики доставили на Донеччину майже 6 тон гуманітарної допомоги від духовенства та вірян, а також людей доброї волі, котрі постійно підтримують гуманітарні ініціативи Церкви, повідомляє прес-служба Вінницької єпархії УПЦ.

/ orthodox.vinnica.ua

Для протоієрея Анатолія Кузнєцова це було вже 40-е відвідування зони бойових дій. Його супроводжували протоієрей Василій Августінов та протоієрей Олексій Волков.

Відео дня

Священики передали продукти харчування для «Будинку милосердя» у с. Новомихайлівка, де перебувають понад 30 престарілих, більша частина з яких мають інвалідність. Іншу частину допомоги представники єпархії передали військовим у Пісках, Покровському, Авдіївці, Красногорівці.

/ orthodox.vinnica.ua

Традиційно священики відвідали військовослужбовців, які займаються евакуацією загиблих. Крім продуктів, засобів особистої гігієни, побутової хімії, священики привезли бійцям малюнки, які намалювали діти Вінниччини.

Найсмачнішим подарунком для тих, хто знаходиться на передовій, були домашні вареники, які у величезній кількості виліпили діти разом з батьками у навчальних закладах сіл Михайлівка та Жабелівка Вінницького району, а також парафіяни з с. Писарівка.

/ orthodox.vinnica.ua

Повернувшись додому священики-волонтери передали подяку за допомогу насамперед митрополиту Вінницькому і Барському Симеону та священикам і мирянам з усіх благочинь Вінницької єпархії, адже цього разу було зібрано так багато допомоги, що вже після свята Пасхи з Вінниці на схід відправиться черговий гуманітарний вантаж, ще більший за попередній. 

/ orthodox.vinnica.ua

17 квітня з благословення митрополита Симеона священики здійснять ще одну поїздку, під час якої відвідають військові підрозділи, дитячі будинки, а також військові мобільні шпиталі.