У Києві вшанували “праведників миру”, які в роки Другої світової війни врятували життя тисячам євреїв.

Як передає кореспондент УНІАН, урочистості за участю киян, які у часи Другої світової війни врятували чимало життів євреїв від розстрілу у Бабину Яру, відбулись в столичній мерії за участю Київського міського голови Віталія Кличка, представників посольств Ізраїлю, Німеччини та США.

У своєму виступі Кличко нагадав, що такого роду заходи відбуваються протягом 20 останніх років. “У роки Другої світової війни загинуло 6 мільйонів євреїв, але жертв могло б бути набагато більше, якби не подвиги тисяч і тисяч людей різних національностей — українців та росіян, поляків, білорусів, вірмен, які ризикуючи своїм життям та життям своїх родин рятували євреїв та військовополонених від фашистської розправи”, - сказав Кличко.

Відео дня

Він зазначив, що за офіційними даними у світі нараховується живими понад 2 тисячі “праведників миру”, з яких 300 живе в Україні, близько 100 - у Києві.

“Ми з вами повинні зробити і це завдання наше, щоб ця трагедія ніколи не повторилася і сьогодні слово «мир» як ніколи актуальне для кожного українця”.

У свою чергу представники Київської єврейської громади подякували столичній владі і висловили побажання розглянути питання про створення в Києві музею Бабиного Яру, Державного музею Холокосту та пам`ятника людям, які рятували євреїв.