/ zaxid.net

У суботу, 24 березня, у м. Хирів, що у Старосамбірському районі Львівщини, близько 14:00 виникла пожежа на вул. Б. Хмельницького, 40 на території колишнього колегіуму єзуїтів із каплицею, де у радянські часи розміщувалася військова частина, а в останні роки діяв готель.

Пожежа поширилася на усю площу даху будівлі. Над її ліквідацією працює 68 рятувальників та 11 пожежних автомобілів, повідомляє "Zaxid.net" з посиланням на Головне управління ДСНС України у Львівській області.

«Пожежа поширилася по даху і повністю вигорів третій поверх будівлі», - повідомив міський голова Хирова Іван Голубець.

Відео дня

Він підтвердив, що будівля перебувала у приватній власності, вона частково була реконструйована, і там раніше діяв готель.

/ zaxid.net

Йдеться про оздоровчо-відпочинковий комплекс «Лаяр Палац», що входить до Royal Hotels Group.

Тим часом каплиця комплексу єзуїтів на початку 2000-х років була відновлена коштом громади і передена для богослужінь Українській автокефальній православній церкві.

Загалом комплекс, який був збудований у 1886 році, і добудований у 1904 році у стилі неоренесансу, є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Пізніше вогонь поширився і на нижні поверхи будівлі, про що свідчать фото очевидців, поширених у групі «Старий Самбір Stary Sambir Старосамбірщина».