/ eparhia.dp.ua

У Дніпрі 16 березня відкрилася виставка ікон «Від минулого до сучасності. Від XIX до XXI століття».

На запрошення організаторів виставки Fund Art Gallery і громадської організації «Європейське покоління» початок роботи виставки благословив керуючий Дніпропетровською єпархією УПЦ, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, повідомляє Інформаційний відділ Дніпропетровської єпархії УПЦ.

/ eparhia.dp.ua

Митрополит Іриней зазначив, що «така виставка є дуже важливою для нашого міста, це ніби жива проповідь. Кожна ікона містить у собі благодать Божу».

Відео дня

На відкритті були присутні мистецтвознавці, художники та автори сучасних ікон, такі як представниця київської школи іконопису «Неопалима купина» Юлія Синявська, Валерія Кравченко з Дніпра, майстер іконопису з Кривого Рогу Анастасія Аднорал, клірик Дніпропетровської єпархії протоієрей Дмитро Гаврилюк та багато інших.

Як зазначила одна з організаторів виставки Ольга Міщенко, "іконопис – це особливий вид мистецтва, оскільки, щоб бути просто талановитим, здібним майстром, перш за все, треба мати віру в серці. Іконопис – це особливий духовний шлях".

/ eparhia.dp.ua

За словами куратора виставки Юлії Глущенко основною метою виставки є стимулювання продовження іконописних традицій на Дніпропетровщині і по всій Україні.

У рамках виставки також будуть проводитися лекції на тему іконопису.

Робота виставки у Дніпрі триватиме до 14 квітня, після чого вона відправиться у європейський тур, під час якого українські ікони зможуть гідно представити українську культуру в європейських країнах.

Місце проведення виставки: Fund Art Gallery, вул. Княгині Ольги, 11 (навпроти Клініки Сімейної медицини).