/ hram.zp.ua

У п'ятницю 16 березня у приміщенні Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва відбулася презентація поеми Радислава Гуслина (протоієрея В'ячеслава Власенка) «Житіє святого князя В'ячеслава Чеського».

Поема присвячена святому благовірному князю В'ячеславу Чеському, який здавна шанується у Руській Православній Церкві, зазначає прес-служба Запорізької єпархії УПЦ.

На початку творчої зустрічі перед слухачами виступили музиканти Колегіуму Jiva Online зі своїми кращими композиціями. Дуже тепло їх зустріли всі, хто прийшов цього вечора до бібліотеки.

Відео дня
/ hram.zp.ua

Між піснями отець В'ячеслав читав свої нові та вже відомі вірші. Спільними зусиллями автора і його аудиторії була створена атмосфера творчого співпереживання і довірливості, у якій прозвучала поема про святого благовірного князя В'ячеслава Чеського.

"Твір, який створено на основі житія святого мученика, занурив слухачів у події Х століття. Чехія, неподільна влада, підступне вбивство князя В'ячеслава, а пізніше його прославлення в лику святих не залишили байдужими нікого. Напевно, тому, що, незважаючи на минулі 1000 років, мало що змінилося у відносинах між людьми, і все описане автором, можна віднести і до сьогодення", - зазначається на сайті єпархії.