/ portal-pravoslavie.sumy.ua

Увечері 15 березня у концертній залі Палацу культури ПАТ «Сумське НВО» м. Суми відбувся благодійний концерт, що проводився у рамках Восьмої благодійної акції допомоги у лікуванні онкохворих дітей Сумщини «До Світлого Дня – світлі вчинки».

Співорганізаторами акції виступили Сумська єпархія Української Православної Церкви та філія НСТУ «Сумська регіональна дирекція». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

/ portal-pravoslavie.sumy.ua

Організатором концерту став колектив Сумського вищого училища мистецтв та культури ім. Д. Бортнянського на чолі з директором Надією Гринь. У концертній програмі взяли участь відомі творчі колективи обласного центру, академічний хор училища, оркестр народних інструментів, вокальні ансамблі і окремі солісти, а також виконавці не лише з Сум, але й з інших держав, зокрема, зі Східної Африки.

Відео дня
/ portal-pravoslavie.sumy.ua

У фойє Палацу культури діяла благодійна виставка-ярмарок, було проведено аукціон. Вихованці парафіяльних недільних шкіл, а також навчальних закладів обласного центру, творчих колективів, виставили свої художні роботи, які можна було отримати в обмін на добровільну пожертву до спеціальної скриньки з логотипом акції. Волонтери з єпархіального сестринства милосердя напекли та оздобили пісне печиво, різні кулінарні вироби. Усім бажаючим були запропоновані чай та кава.

Проведено збір благодійних пожертв, загальна сума яких склала 47 тисяч гривень. Усі зібрані кошти будуть спрямовані на цілі акції.

/ portal-pravoslavie.sumy.ua

На лікуванні у відділенні онкогематології наразі перебувають 30 пацієнтів. Витрати на лікування однієї дитини становлять в середньому 80-100 тисяч доларів. Головною метою благодійної акції «До Світлого Дня – світлі вчинки»2018 року є придбання необхідних медичних препаратів, якими не забезпечене відділення.

Враховуючи успішний досвід проведення акції у попередні роки та зважаючи на серйозність проблеми росту онкозахворювань у регіоні, філія ПАТ «НСТУ «Сумська регіональна дирекція» та Сумська єпархія Української Православної Церкви звертаються до всіх небайдужих із проханням взяти участь в акції милосердя. Кошти для допомоги онкохворим дітям можна  перерахувати на рахунок:

Благодійний рахунок:

Сумська єпархія УПЦ код 22596097

в ПАТ “Укрсоцбанк” м.Київ МФО 300023

р/р 26004000069613

Для лікування онкохворих дітей Сумщини