Схимонахині Іоанні повернули зір / УНІАН

Житомирські лікарі провели успішну операцію з відновлення зору 106-річній схимонахині Іоанні.

Як повідомляє "Depo.Житомир", з проханням допомогти у відновленні зору 106-літній схимонахині до житомирських чиновників звернулась настоятелька обителі жіночого ставропігійного монастиря на честь Афонської ікони Божої Матері в урочищі Кип'яче ігуменя Єкатерина.

2

У відділенні мікрохірургії ока обласної лікарні вже мали практику оперування 90- та 100-літніх пацієнтів. Прооперувала схимонахиню завідувачка відділення Ганна Борщівська .

Відео дня
4

"Складність даної операції в тому, що пацієнтка більше 5 років не бачила, катаркта рахується перезрілою, вона була щільною. І операція відбувалася тільки зі спеціальними розрізами. Ускладнена операція була ще й тим, що пацієнтка похилого віку лягає так, як їй зручно, і нам потрібно було до неї пристосовуватися. Зараз іде період реабілітації. Вона з кожним днем потихеньку відновлюється і бачить більше і більше", - розповіла лікар.

3

Схимонахиня Іоанна, в миру – Марія Мороз, народилась 25 березня 1911 року в селі Малий Кучурів Заставнівського району Чернівецької області. 24 березня схимонахині Іоанні виповниться 107 років.

Жінка пережила дві світові війни, голодомори, епідемію туберкульозу, 16-річне вислання у Сибір. Її чоловіка вислали на 10 років на Урал за націоналістичні погляди.