п

Щодня переслідування за віру загрожує від 150 до 200 мільйонам християн. У Франції з’явилась книга, в якій документують їхні трагедії. Вона отримала назву «Чорна книга переслідування християн».

Публікація про переслідування християн налічує понад 800 сторінок, містить у собі 70 свідчень, репортажі та аналіз експертів з 17 країн.

Самюель Лівен, журналіст французької газети La Croix і редактор «Чорної книги» говорить, що коли до його редакції щораз частіше і з різних частин світу почала приходити інформація про масові вбивства та переслідування християн «ми зрозуміли, що маємо справу з глобальним явищем».

Відео дня

«В назві ми говоримо про ситуацію християн, проте не всі з тих 200 тис. осіб, яких стосується ця книжка – це переслідувані у вузькому значенні цього слова, це й ті, хто з огляду на свою віру відчувають дискримінацію, як, наприклад, Копти в Єгипті, які не можуть працювати на певних посадах, у свою чергу, християни Пакистану є об’єктами кривавих замахів. Ми своєю книгою охоплюємо увесь світ», - сказав Самюель Лівен.

Католицький Медіа-Центр