Православні кияни зібрали 20 тисяч підписів в підтримку Десятинного храму / news.church.ua

Клопотання «про забезпечення права на свободу віросповідання віруючих  Української Православної Церкви та громадського порядку навколо Десятинного храму (каплиці)» було надіслано голові КМДА В. В. Кличку 8 лютого 2018 року.

Збір підписів почався 4 лютого і буде тривати і далі. Станом на 5 березня зібрано і передано до КМДА більше 20 000 підписів, повідомляє "Капітал".

Звертаючи увагу мера м. Києва на виключне значення церкви Богородиці (Десятинної) як символу давньоукраїнської державності, православні віряни наголошують, що «її роль у справі утвердження національно-культурних традицій українського народу є нашим спільним сердечним поривом, що схвалений Президентом України ще з 2000 року і триває донині».

Відео дня

Віруючі Української Православної Церкви просять голову КМДА забезпечити чинне право власності на Десятинний храм (каплицю) за релігійною громадою Української Православної Церкви Десятинний храм Різдва Пресвятої Богородиці; не перешкоджати віруючим Української Православної Церкви реалізовувати у місті Києві своє право на свободу віросповідання у Десятинній церкві (каплиці) по вулиці Володимирській, будинок 2 та не допустити у місті Києві розпалювання релігійної ворожнечі.