Свічка - це символ молитви / doxologia.ro

Сьогодні у Мережі часто пропонують послугу — «поставити віртуальну свічку у віртуальний храм до віртуальної іконі», а також прочитати молитву з «віртуальної» Біблії.

Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов розповів про ставлення Церкви до віртуальних свічок.

«Віртуальні свічки неприйнятні. Свічка - це символ молитви, жертвопринесення. Адже колись давно люди приносили в церкву віск, олію, вино, хліб - це була жертва. Зараз люди купують свічку, символічно жертвуючи церкві. Замовляють молебні, теж платять. Але я завжди пропоную людям: давайте помолимося разом, прийміть участь у цьому, адже ви молитеся за своїх близьких. Не можна відкуповуватися, потрібно брати участь в молитві», - говорить отець Олександр Бахов.

Відео дня

Також священик прокоментував тренд православних сайтів знайомств, який одержав останнім часом поширення, де люди намагаються знайти собі партнера, віруючого в Бога.

«Я спокійно ставлюся до православних сайтів знайомств, але вони не вирішують проблеми. Можна познайомитися з людиною, але все одно – щоб будувати стосунки, треба докласти зусиль».

За його словами, люди, які хочуть познайомитися на таких сайтах, зовсім не обов'язково – віруючі. «Деякі можуть написати, що вони віруючі, а насправді просто хочуть знайти собі чоловіка православного, який не п'є, не курить. Тому такі сайти не варто ідеалізувати», – прокоментував отець Олександр Бахов.

За матеріалами сайту "Вести".