/ hram.дн.уа

У читальному залі Обласної бібліотеки для юнацтва міста Запоріжжя 28 лютого відбувся вечір поезії «Мудрість Слова» у рамках традиційного Часу поезії, який проводиться Запорізькою єпархією УПЦ.

В останній день зими, у дні пам'яті Ярослава Мудрого, протоієрей В'ячеслав Власенко - голова оргкомітету фестивалю мистецтв «Зірка Різдва» - провів з читачам бібліотеки вечір поезії, повідомляє прес-служба Запорізької єпархії.

/ hram.дн.уа

Захід розпочався зі знайомства гостей бібліотеки з духовної лірикою Григора Нарекаци, вірменського поета, філософа і богослова Х століття. Незважаючи на особистий характер, поезія Григора Нарекаци глибоко «біблійна», пронизана образами, темами і реаліями священної історії.

Відео дня

Свої молитовні твори Григор залишив Церкві Христовій, як живу пам'ять про себе. Для вірменської церкви ці пісні стали подібні до псалмів Давида, зазначив отець В'ячеслав. Григір Нарекаци канонізований Вірменською християнською церквою.

Репутацію святого, але вже не християнина, а поета, вихованого на вченні Корану, здобув і поет Ібн Аль-Фарід, який народився у ХІІ ст. у Каїрі і провів все життя в аскезі. Аль-Фарід близько 15 років провів у Мецці, де написав більшу частину своїх праць. Він не залишив після себе трактатів з теорії та практиці суфізму, але та невелика спадщина, яка була зібрана згодом його онуком Алієм – воістину перлина арабської духовної поезії.

Вірші змінювалися авторською піснею / hram.zp.уа

На зустрічі прозвучали також вірші поетів, чиї твори стали окрасою альманаху фестивалю «Зірка Різдва — 2017». Це ліричні вірші Ірини Іванченко, Світлани Скорик, Ольги Лебединської, Маргарити Мислякової та багатьох інших.

Вірші змінювалися авторською піснею, а в теплій, задушевній атмосфері слухачі ділилися враженнями, роздумами і особистими спогадами.