/ family.church.ua

Чергова зустріч Сімейного Клубу відбулася у Києві 27 лютого.

Цього разу ведучий заходу, священик Іоанн Ружицький розглянув з присутніми основні аспекти утримання посту у православній родині. Про це повідомляє прес-служба Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї.

Великий Піст – особливий час, який можна порівняти з часом, який провів блудний син з відомої притчі Спасителя у дорозі до дому свого отця. Даний період – сповнена покаяння, радості, та нетерпеливого очікування.

Відео дня
/ family.church.ua

Священик підкреслив, що духовна сторона посту є завжди наріжною. Фізичне утримання від їжі, інтимної близькості тощо є лише допоміжними інструментами у боротьбі з пристрастями та гріхами. Важливо, щоб у родині не відбулася підміна поняття “піст” лише фізичною стороною. Проте, не завжди бажання утримувати піст є  взаємним. Або ж є розбіжності у формі утримання посту.

На цьому тлі у родині може статися серйозна криза, від якою будуть страждати і діти. Втягуючи дитину у власні проблеми, шляхом цькування проти іншого, батьки часто намагаються викорінити, знецінити те, що плекає інший.

Щоб уникнути подібного, необхідно звернутися до старого доброго “щирого діалогу”. Його основні правила: важливіше слухати, аніж говорити; ділитися думками, а не сперечатися; розуміти один одного, а не оцінювати.