Роботи спонукали глядачів до роздумів про цінність людського життя / religion.in.ua

IV Міжнародний кінофестиваль «Світло» відбувся 25-26 лютого в одному з найстаріших кінотеатрів Києва – «Кінопанорама».

Глядач мав можливість упродовж двох днів дивитися якісний кінопродукт, різноманітні за жанром та змістом роботи, об’єднані метою зробити світ кращим, повідомляє "Релігія в Україні".

Документальне кіно було представлене різноплановими роботами

Серед 3000 заявлених на конкурс робіт було відібрано 45 найкращих, які й були представлені на суд журі та глядачів. Більшу частину програми кінофестивалю складали роботи українських кінематографістів. Також цього року були представлені цікаві роботи режисерів з інших країн світу – Англії, Італії, Румунії, Франції, США, Норвегії, Індії.

Відео дня

Роботи спонукали глядачів до роздумів про цінність людського життя, милосердя та любов, небайдужість, про те, як виживати та не втрачати надію в жорстких умовах сьогодення. Документальне кіно було представлене різноплановими роботами, наприклад, це остання кіносповідь Лесі Гонгадзе про любов до своїх синів, історичний фільм про наслідки Реформації у Європі, розповідь про війну на сході України очима маленьких жителів Донбасу. 

На цьому кінофестивалі два фільми на християнську тематику одержали нагороди – короткометражний документальний фільм «Реванш XXI» про історію Реформації в Європі режисера Світлани Тимошенко та короткометражний ігровий фільм «Абігель» режисера Віри Микайленко із США, який одержав спеціальну премію журі «За популяризацію вічних цінностей».