Олександр Усик / xsport.ua

Чемпіон світу за версіями WBC і WBO у першій важкій вазі Олександр Усик розповів, як поєднує підготовку до важливого майбутнього поєдинку з Великим постом.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на segodnya.ua, спортсмен процитував повчання святих отців про те, що піст - це перш за все утримання від зайвих слів.

«Хочу максимально зашиться, щоб мене ніхто не бачив і не чув. Знаєте, як почався Великий піст перед Великоднем. Уже тиждень він йде. І хотілося б, якщо вже піст по їжі не вийде тримати, то, як кажуть багато святих отців, батюшки і ченці: піст – не те, що ти кладеш до рота, а те, що у тебе виходить з рота. Те, що ти десь базікаєш багато», — сказав він.

Відео дня

Олександр підкреслює, що намагатиметься у період посту читати більше духовної літератури.

«На час підготовки хочу просто попросити у батюшки попущення на їжу, а книги, Біблію, молитовники – збільшити читання цієї літератури. І з правильними думками готуватися духовно (до поєдинку – ред.)», – зазначив Усик.

Нагадаємо, 17 січня, Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з відомим українським спортсменом, боксером Олександром Усиком. Чемпіон розповів про свою професійну діяльність та попросив молитв у Блаженнішого. Архіпастир побажав гостю здоров’я та Божого благословіння у спортивні діяльності, яка прославляє українську державу у всьому світі.

Чемпіон світу за версіями WBC і WBO в першій важкій вазі Олександр Усик (14-0, 11 КО) 11 травня в Саудівській Аравії зустрінеться у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії (World Boxing Super Series) проти чемпіона світу в першій важкій вазі за версіями WBA і IBF Муратом Гассієвим.