Молченської жіночий монастир УПЦ / skol.if.ua

У місті Путивль Сумської області пограбували Молченський жіночий монастир Конотопсько-Глухівської єпархії Української Православної Церкви.

Як повідомила начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області Ельвіра Біганова, злочин стався в ніч на 24 лютого.

«Зловмисник, зламавши ґрати і пошкодивши вікно, потрапив всередину приміщення, де з церковної лавки виніс усі срібні вироби - хрестики, ложки, ланцюжки тощо. Крім того, розбив ікону, де під склом перебував золотий ланцюжок, яку він також забрав. Вживаються заходи щодо встановлення особи зловмисника та його затримання», - повідомила Біганова.

Відео дня

За фактом крадіжки поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому). Працівники поліції звертаються до всіх громадян, яким відома будь-яка інформація, яка допоможе слідству, повідомити Путивльське відділення поліції, або в найближчий відділ поліції. Анонімність гарантується.

На офіційному сайті монастиря повідомляється, що в ніч на 24 лютого в храмах монастиря були виламані двері, розбиті вікна та дорогі ікони, викрадено срібло, пошкоджене церковне начиння, з ікон зняте золоте оздоблення.

Джерело в Путивльській райдержадміністрації повідомило кореспонденту УНІАН, що, за попередньою інформацією, вага викрадених виробів з срібла становить кілька десятків кілограмів.