У книзі розвінчується ряд міфів, пов'язаних з історією храму / church.by

Вийшла нова книга професора Мінської духовної академії, доктора церковної історії ієрея Гордія Щеглова, приурочена до 120-річчя з дня освячення мінського храму в ім'я святого благовірного великого князя Олександра Невського.

Храм у російському стилі, розташований на Військовому кладовищі по вулиці Козлова, побудований ще в XIX столітті, є на сьогоднішній день одним з небагатьох архітектурних об'єктів міста, що збереглися до наших днів практично у первозданному вигляді, і тому становить дорогоцінний спадок старого Мінська, повідомляється на сайті офіційного порталу Білоруської Православної Церкви.

Поява храму безпосередньо пов'язана з історією 119-го піхотного Коломенського полку, який понад півстоліття дислокувався у Мінську. До революції 1917 року храм був полковим. Саме цьому періоду історії храму - військовому - і присвячена книга.

Відео дня

На основі численних архівних і друкованих джерел у книзі коротко представлена історія полку, по-новому реконструйована історія мінського Військового кладовища, відтворена картина обставин будівництва полкової Олександро-Невської церкви, біографії її настоятелів - військових священиків та інших. Разом з тим розвінчується ряд сучасних міфів, пов'язаних з історією храму.

Незважаючи на науковий характер, книга буде цікава широкому колу читачів.