У книзі розповідається про духовні основи тверезницького руху / diaconia.ru

Вийшов у світ новий методичний посібник «Парафіяльна школа тверезості: як організувати товариство тверезості та курси з позбавлення від алкогольної залежності».

У книзі розповідається про духовні основи руху тверезості, також там описані необхідні умови для створення школи тверезості і представлені плани, зміст занять і шаблони основних документів, необхідних для організації школи, повідомляє diaconia.ru.

Автор посібника — магістр богослов'я, кандидат педагогічних наук, голова Іоанно-Предтеченського братства «Трезвение» і керівник відділу з утвердження тверезості та профілактики залежностей Єкатеринбурзької митрополії протоієрей Ігор Бачинін. У розділі, присвяченому духовним основам тверезницького руху, він нагадує про значення поняття «тверезість».

Відео дня

«Тверезість — це не тільки свобода від залежностей, але насамперед — розсудливість, здатність людини мислити, відчувати, діяти відповідально на основі норм і цінностей християнства, — пише протоієрей Ігор Бачинін. — Це нескінченний процес духовного вдосконалення, у якому тілесна і духовна тверезість складають єдине ціле».

За словами автора посібника, духовні методи боротьби з усіма залежностями за своєю сутттю схожі, тому, хоча у книзі основна увага приділяється алкогольній залежності, запропоновані методи можна використовувати для допомоги людям, які страждають від тютюнової, інтернет-залежності та ігроманії.

Посібник складається з чотирьох розділів та додатків. В основній частині розповідається про духовні основи тверезницького руху, організації навчального процесу, розбираються детальний навчальний план, методики проведення кожного заняття, даються конкретні приклади з досвіду роботи школи тверезості на парафії храму святителя Миколая в Єкатеринбурзі. У додатку представлені шаблони основних документів, інструкції, тексти молитов.

Посібник можна завантажити на сайті Синодального відділу з благодійності РПЦ.