/ hram.zp.ua

У Запорізькій єпархії УПЦ 15 лютого стартував благодійний марафон на допомогу онкохворим дітям.

У рамках марафону митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука передав грошовий сертифікат та інфузійні системи Б-Брауна у відділення онкогематології дитячої обласної лікарні, повідомляє прес-служба Запорізької єпархії.

/ hram.zp.ua

Кожен рік, у Міжнародний день дітей, хворих на рак, у Запорізькій єпархії стартує благодійний марафон «Любов милосердствує».

Відео дня

«Ось уже восьмий рік поспіль небайдужі люди своєю участю у марафоні наочно демонструють всьому світові милість Божу. Ті кошти, які нам вдається збирати, є лише малою дещицею незліченних благ і милостей, які посилає нам Господь. Не будь на все це Божої волі, ми не змогли б зібрати ні копійки. Сьогодні всім важко в нашій країні, але ніхто навіть не здогадується, наскільки важко хворим дітям та їх батькам. Тому на загальноєпархіальних зборах всі делегати висловилися за продовження проекту», – сказав владика.

Митрополит також нагадав про важливість здачі крові.

«Завдяки нашому проекту відділення на рік забезпечує себе кров'ю. А для лікування однієї дитини з онкогематологію потрібно до 10 доз крові, а щоб зробити одну дозу крові необхідно до 15 донорів. Зараз потрібно також обладнання для дітей з онкопатологією для їх транспортування. Відділення як і раніше, потребує сучасного технічного забезпечення, яке, звичайно ж, ми намагатимемось придбати, але все залежить від кількості коштів, які ми зберемо у ході проекту», - зазначив митрополит Лука.