г

У Франції почалася дискусія з приводу введення плати за вхід до храмів, які користуються великою популярністю у французьких та іноземних туристів. Це питання, за даними паризької газети "Фігаро", було піднято на останніх зборах за участю представників міністерства культури і комунікації республіки та Центру національних пам'ятників.

Нині у Франції за відвідування соборів, в яких зберігаються мощі святих або релігійні святині, стягують плату за вхід - близько € 4. Пропонується же ввести вхідну плату в розмірі € 8,5 у всіх французьких соборах, а церквам ще й дозволити організовувати спеціальні платні відвідини для туристичних груп.

На думку прихильників такої ідеї, подібним чином влада могла б зібрати кошти, необхідні для утримання всіх 77 великих французьких соборів. Уряд поки не прийняв остаточного рішення з цього питання, який може привести до розколу в суспільстві.

Відео дня

У Франції з 1905 року діє закон про розділення церкви і держави, і введення платного входу в релігійні установи фактично стане прямим його порушенням. "Церква - це місце для моління або навіть, для деяких туристів, місце переходу в іншу віру або притулок, - зазначила представник Конференції єпископів Франції Мо де Бошесн-Кассано. - Вона покликана бути загальною".

Седмица.Ru