Тибетські ченці зведуть мандали в КалмикіїЧенці тибетського монастиря Дрепунг Гоманга сьогодні почнуть спорудження в Калмикії пісочних мандал та помоляться за здоров`я всіх живих істот, розповів РИА Новости представник центрального хурула "Золота обитель Будди Шак`ямуні".

Мандала - це символічний малюнок всесвіту і зображення простору, в якому перебуває божество - Палац Будди. Вона будується, щоб запросити в нього Будду і просити його про дарування благословення. Мандали бувають уявні (візуалізується під час медитації), з дерева, намальовані та пісочні.

Ченці монастиря Дрепунг Гоманг, який зберігає базові цінності буддійської філософії, прибувають до Калмикії на запрошення шаджін-лами Тело Тулку Ринпоче.

Відео дня

Передбачається, що кожного ранку з 21 квітня протягом тижня в центральному хурулі проходитиме молебень ченців Калмикії і Дрепунг Гоманга. "Практика Будди Медицини володіє великою цілющою силою. Тільки повторення імені божества може захистити від хвороб і несприятливих перероджень", - розповів співрозмовник.

Пізніше ченці проведуть тур по районах республіки, де пройдуть ритуали і побудови мандал. Приміром, у Малодербетовскому районі вони будуть будувати мандалу Зеленої Тари, а в Іки-Бурульскому районі - проведуть ритуал вихваляння і шанування захисників вчення, який примножує щастя та дарує благополуччя.