Щонайменше чотири людини, включаючи трьох юних ченців, влаштували напередодні самоспалення на знак протесту проти правління китайської влади в Тибеті напередодні 18-го з`їзду Комуністичної партії КНР.

       Як повідомляє Бі-Бі-Сіз посиланням на правозахисників, троє юних ченців підпалили себе в окрузі Аба у провінції Сичуань, де останніми місяцями сталося безліч актів самоспалень тибетців.

       Зокрема, 15-річний хлопець помер на місці, двоє інших були госпіталізовані. Пізніше в середу акт самоспалення у провінції Цинхай вчинила 23-річна жінка, яка після інциденту померла.

Відео дня

       При цьому Пекін заявляє, що в тибетців є свобода віросповідання, і звинувачує духовного лідера Тибету Далай-ламу, який перебуває у вигнанні, в розпалюванні конфлікту.

       Наголошується, що інциденти сталися напередодні відкриття з`їзду Комуністичної партії Китаю в Пекіні, який повинен обрати партійне керівництво і новий склад уряду КНР.

       Минулого тижня Верховний комісар ООН з прав людини Наві Пілай закликала Китай забезпечити моніторинг і доступ ЗМІ в регіони, де відбуваються самоспалення етнічних тибетців.