Індійський фонд Mahavir Mandir Trust оголосив про намір побудувати в штаті Біхар на північному сході країни найбільший індуїстський храм у світі, пише The Times of India. Планується, що новий храм нагадуватиме за обрисами знаменитий Ангкор-Ват, розташований в Камбоджі.
Як очікується, на будівництво п`ятиповерхового храму заввишки понад 70 метрів піде близько мільярда рупій (майже 600 млн. рублів). Храмовий комплекс розкинеться на кількох гектарах території - землю під його будівництво вже купили.
Храм назвуть Вірата Ангкор Ват Рам Мандір. У ньому планується розмістити статуї, що зображують персонажів індійської міфології. Зокрема, там стоятиме Радха-Крішна, Шива, Парваті, Ганеша, Сурья, Вішну і його десять інкарнацій.
Автори проекту відвели собі п`ять років на будівництво будівлі і ще п`ять років на його внутрішнэ оздоблення. Місце, де розгорнеться будівництво, має сакральним значенням для послідовників індуїзму. За їхніми даними, у віддаленому минулому боги Рама, Лакшман і Вішвамітра саме там зійшли на землю, де їх зустрів цар Суматі з королівства Вайшали.
Найближчим часом має відбутися закладення першого каменю і освячення місця майбутнього будівництво відповідно до місцевих обрядів. Дата приурочена до сторіччя фонду Mahavir Mandir Trust, що управляє однойменним храмовим комплексом в штаті Біхар.
Найбільшим на сьогоднішній день індуїстським храмовим комплексом вважається камбоджійський Ангкор-Ват, побудований в XII столітті.
Седмиця.