У Непалі жерці і парафіяни індуїстського храму, незадоволені антисанітарією, що панує в ньому, влаштували страйк.

Економічна криза торкнулася храму Пашупатінатх в Непалі. Під час святкування Махашіваратрі - свята на честь індуїстського бога Шиви місцева влада з метою економії наповнила фонтани для ритуальних обмивань брудною водою з сусідньої річки, яка останнім часом настільки інфікована, що нерідко викликає різні захворювання, у тому числі - коросту.

Протестуючи проти дій влади, прихильники індуїзму, в числі яких - авторитетні індуїстські гуру, масово покинули свято, повідомляє агентство KIPA-APIC з посиланням на AsiaNews.

Відео дня

Протягом кількох останніх років коштів, що виділяються урядом та міжнародними організаціями, уже не вистачає на утримання гігантського індуїстського храмового комплексу, пояснив Нароттам Байдхья, скарбник храму. «Ми намагаємося з усіх сил підтримувати в належній чистоті місця і воду для обмивань, але величезна кількість віруючих і тварин, робить вкрай складною цю роботу».

Погіршення якості житла, їжі і проблеми з підтриманням чистоти в храмі штовхнули індуїстських гуру до акції протесту і вони залишили священне місце.

Седмиця.