Знаменитий Храм Білого Коня (Baimasi), найстаріший буддійський храм у Китаї, стане культурним парком. У вівторок влада центральної китайської провінції Хенань схвалила план розширення цього комплексу.
«Храмовий комплекс протягом 8 років розшириться до масштабів культурного парку, який покриватиме територію в 1300 му (87 га)», - повідомили з управління у справах релігії міста Лоян, під юрисдикцією якого знаходиться храм (12 км від міста). У парку виділять місце для 10 «екзотичних святинь», доставлених із інших країн. Вже почалося обладнання таких святинь з Індії та Таїланду, у квітні розпочнеться будівництво павільйону Мьянми, повідомляє агентство Сіньхуа.
Храм Білого Коня споруджено 1943 роки тому імператором Міном Східної династії Хань (29 -75 роки н.е.), він став першим буддійським храмом у Піднебесній імперії. У Китаї його називають «колискою китайського буддизму». Храм багато разів перебудовувався. Сьогодні в ньому понад 100 пагод. Найбільш популярними визначними пам`ятками Баймаси є тераса Чистоти і Прохолоди, Північний Дзвін, Вежа Ци Юнь, Гробниця Орхідеї, що в’ється, Пам`ятник розбитим Писанням та платформа палаючої Сутри.
За декілька десятків кілометрів від Лояна, який є однією з давніх столиць Китаю, знаходиться інший всесвітньо відомий буддійський храм - Шаолінь.