До Праги в субботу, 10 грудня, коли весь світ відзначає Міжнародний день захисту прав людини, прилетів духовний лідер Тибету Далай-лама.
Як вже стало традицією, його запросив екс-президент Чехії Вацлав Гавел, якого з Далай-ламою пов`язують дружні стосунки, а також Фонд Forum 2000. Далай-лама відвідав ЧР кілька разів, в останній раз два роки тому в рамках участі у конференції щодо демократії в Азії. Нинішній візит триватиме три дні і стане продовженням даного заходу.
У програму перебування Далай-лами включена дискусія на філософському факультеті Карлового Університету, у якій також візьмуть участь Вацлав Гавел, відома іранська правозахисниця, лауреат Нобелівської премії 2003-го року Ширін Ебаді, китайський дисидент Ян Цзяньлі, а також Стефан Хессель, який пережив Голокост і брав участь у підготовці проекту Загальної декларації прав людини. Серед обговорюваних на форумі тем - позиція китайського правозахисника Лю Сяобо, лауреата Нобелівської премії миру 2010 року. Широка громадськість зможе ознайомитися з поглядами духовного лідера тибетського народу також на лекції про пошук щастя в нестабільному світі, яка буде проходити в столичному Конгрес-центрі. Виручені кошти підуть на підтримку тибетської школи.
Радіо Прага