Тибетський монах загинув в південно-західній провінції Китаю Сичуань в результаті акту самоспалення, повідомляє РІА "Новості" з посиланням на агентство "Сіньхуа".

Чернець монастиря Кирті підпалив себе ввечері 16 березня в повіті Аба, що межує з Тибетським автономним районом провінції Сичуань. За даними місцевої влади, молодий чоловік помер через десять годин від отриманих опіків.

За словами повітового чиновника, врятувати чоловіка не вдалося через відсутність своєчасної медичної допомоги. Незважаючи на оперативне втручання влади, наданню допомоги завадили інші послушники монастиря.

Відео дня

*** Тибет був включений до складу Піднебесної в XIII столітті, проте в його історії були тривалі періоди незалежності. Незабаром після утворення КНР в 1949 році Пекін і Лхаса підписали "Угоду про мирне звільнення Тибету", відповідно до якого регіон увійшов до складу Китаю на правах автономного району.

У березні 2008 року в Тибеті відбулися масові заворушення, головну участь в яких взяли місцеві ченці. Погроми почалися в місті Лхаса після розгону владою демонстрації, присвяченої 49-й річниці повстання, що завершилося вигнанням Далай-лами. Тоді загинули, щонайменше, 19 осіб.