Благодійний Фонд "Жива традиція" та Буддійський центр лінії Карма Каг’ю до Дня народження Будди представляють прем’єру документального фільму «Подорож, сповнена глибокого змісту. Історія буддизму, частина перша».

Науково-популярний фільм молодого київського режисера Андрія Толошного – це опис шляху, що їм пройшов Будда Шак’ямуні 2500 років тому. Ми пройдемо за Буддою від самого народження до його смерті, знайомлячись із повчаннями, які допомагають звільнитися від страждань та досягти Просвітлення, тобто цілком розкрити можливості ума.

Наукове консультування знімальній групі надав Інститут сходознавства Російської академії наук.

Відео дня

Фільмування відбувалося у Бутані, Індії, Непалі, В’єтнамі, Таїланді, Китаї, Україні, Росії (у Бурятії, Калмикії та Москві), Угорщині й Білорусії. У фільмі присутні інтерв’ю із головними представниками буддизму у сучасному світі, зокрема з Його Святістю Далай-ламою XIV, Г’ялва Кармапою XVII, Сак’я Трінзином, Намкаєм Норбу Рінпоче, Ламою Оле та Ханною Нідалами, Чок’ї Н’їмою Рінпоче та іншими.

Знімальний період тривав біля 5 років. Фільм був створений коштами приватних спонсорів, а також коштами авторів кінострічки.

 

22 травня у кінотеатрі Кінопанорама о 16.30 відбудеться прем’єра фільму та спілкування із режисером.

Більше інформації http://buddha.org.ua

Акредитація ЗМІ: 2091772, slava@buddhism.org.ua