Суд відмовив Шаоліньському монастирю в праві на реєстрацію торговельної марки "Shaolin Medicine" для локшини швидкого приготування і кави, повідомляє "Лєнта.Ру". Керівництво монастиря домагається реєстрації торговельної марки з 2004 року. Після двох відмов від регулюючих органів представники монастиря вирішили оскаржити ці рішення в суді.

На думку суду, торговельна марка "Shaolin Medicine" ("Шаоліньська медицина") може ввести покупців в оману з приводу властивостей продуктів. Зокрема, така назва може вказувати на лікувальний характер продукції.

Монастир Шаолінь, відомий в першу чергу завдяки своїм бойовим мистецтвам, останнім часом активно займається комерційною діяльністю. Так, керівництво монастиря організовує реаліті-шоу про бойові мистецтва, бере плату за вхід на територію поселення ченців і надає місце для комерційних шкіл східних єдиноборств розрахованих на іноземних туристів.

Відео дня

Нині монастирем керує чернець Ші Юнсунь, якого також називають "гендиректором Шаоліня" за зміни у бік комерціалізації історичної пам`ятки.