Китайські медики 16 листопада розпочали вакцинацію ченців Тибету від вірусу A/H1N1, повідомляє РІА “Новости” з посиланням на агентство Сіньхуа.

"Піонерами" в цій акції стали п`ять тисяч послушників монастирів Лхаси. Щеплення служителям культу робляться на добровільній основі після лекції про серйозну епідеміологічну ситуацію в регіоні. Саме у Тибеті був зафіксований перший випадок летального результату від нового грипу: 4 жовтня там від цього захворювання померла 18-річна дівчина. З тих пір в КНР зареєстровано вже 43 смерті від вірусу A/H1N1.

Китай першим в світі завершив клінічні випробування вакцини проти свинячого грипу. Препарат був випробуваний на 1614 добровольцях у віці від трьох років. У всіх пацієнтів з`явилася імунна реакція, а в їх крові були виявлені антитіла, здатні протистояти вірусу нового грипу.

Відео дня

Обсяг виробництва вакцини планується довести до 360 мільйонів доз на рік. Всього на боротьбу з поширенням нового грипу влада країни постановила виділити 5 мільярдів юанів (725 мільйонів доларів).

До теперішнього часу від нового грипу в країні щеплено вже понад 15 мільйонів чоловік.

Не зважаючи на зусилля уряду, інфекція продовжує поширюватися. За останніми даними, на материковому Китаї новим грипом в цілому заразилися 66 тисяч чоловік.

Пік поширення грипу по Китаю очікується в майбутні два місяці, а складна епідеміологічна ситуація збережеться аж до кінця березня, стверджують медики. З найбільш песимістичним прогнозом виступив представник Мінохорони здоров’я КНР Лян Ванньянь. За його словами, вірусом A/H1N1 можуть в цілому заразитися до 20% населення країни, в якій живе більш як 1,3 мільярда чоловік.