Паломники зі всієї східної Індії прямують в храм села Кадіпала (Khadipala) в штаті Орісса (Orissa), щоб поклонитися прісноводій черепасі, яку місцеві жителі оголосили втіленням божества індуїста, повідомляє "Лента.Ру". Такий висновок місцеве населення змусив зробити природний малюнок на черепашачому панцирі, який нагадує зображення очей найшанованішого в цьому штаті індуїстського божества.

Тим часом, гангськая прісновода черепаха, екземпляр якої самовільно захопили жителі для поклоніння, знаходиться в списку індійських тварин, яким загрожує зникнення.

Працівники місцевого лісництва, з території якого імовірно була викрадена черепаха, вже написали скарги на деяких місцевих жителів за утримання рідкісної тварини в неволі. За словами лісників, тварина сильно налякана і стомлена.

Відео дня

Співробітники національного парку Бітарканика, розташованого неподалік, пояснили, що має місце типова помилка. Річ у тому, що у цього виду черепах у молодому віці, коли їх панцир ще не затвердів, часто спостерігається подібне забарвлення, яке з віком зникає. Проте, місцеві жителі вигнали охоронців тваринного світу, коли ті спробували звільнити рептилію.